Lipstick Battle: MAC Candy Yum Yum vs. Etos Candy Crush

Oh nee he, niet alweer een lipstick gerelateerd artikel. Jawel! Want ik liep laatst namelijk een lipstick tegen het lijf die me verdacht veel deed denken aan mijn meest favoriete roze lipstick, Candy Yum Yum van MAC. Tijd voor een vergelijking.
IMG_7367  IMG_7372
De prijs van de lipsticks lijkt alles behalve op elkaar maar qua kleur leken ze me vrijwel het zelfde zo op het eerste gezicht. Beide lipsticks hebben een matte finish, dit moest bijna wel een goede dupe zijn.

Etos Candy Crush is verkrijgbaar in een matte en in een normale variant en deze kosten beide €3,99 per stuk.
MAC Candy Yum Yum heeft een matte finish en kost €19,50.

Aangezien Candy Yum Yum groot favoriet is en al aardig op begint te raken moest ik natuurlijk onderzoeken of Etos Candy Crush een goede vervanger blijkt te zijn of dat ik Candy Yum Yum binnenkort gewoon opnieuw moet aanschaffen.
IMG_7375  IMG_7378
Ik swatchte beide kleuren naarst elkaar zodat je eventuele verschillen goed kan zien. Links zie je Etos Candy Crush en rechts zie je MAC Candy Yum Yum. Wat me meteen opviel is dat de lipstick van Etos echt heel mat is en daarom ook erg stroef en droog aanbrengt. Daarentegen brengt de lipstick van MAC erg soepel en romig aan ondanks de matte finish. Doordat de Etos lipstick stroever is komt er ook iets minder kleur af in 1 veeg, de kleur lijkt daardoor iets minder intens te zijn. Ik ben benieuwd of dit verschil ook daadwerkelijk zichtbaar is op de lippen.
IMG_7543  IMG_7498
Etos Candy Crush is fel en intens van kleur en brengt ook op de lippen helaas erg stroef aan. Eventuele velletjes worden wel wat benadrukt door de hele matte finish. De lipstick zit prima als hij eenmaal aangebracht is. Hij trekt niet in de lijntjes, blijft zeker 3 tot 4 uur zitten en overleeft wat drinken ook wel.
IMG_7539  IMG_7508
MAC Candy Yum Yum lijkt door de belichting wat lichter van kleur te zijn maar in het echt is hij vrijwel het zelfde als de Etos lipstick. Wat ik wel fijner vind is dat deze lipstick veel makkelijker aanbrengt. Hij is veel minder stroef ondanks de matte finish. Ook deze lipstick trekt niet in de lijntjes en blijft zeker 3 uren goed zitten. Ook deze lipstick overleeft wat drinken wel.
IMG_7369
Al met al ben ik best wel te spreken over de Etos Candy Crush lipstick, voor €3,99 vind ik de kwaliteit zeker niet slecht. De kleur is vrijwel het zelfde als Candy Yum Yum en dat maakt hem een goede dupe. Wel vind ik het jammer dat de lipstick zo stroef aanbrengt door de hele matte finish maar dit maakt me dan wel weer nieuwsgierig naar de normale variant in de zelfde kleur. Hoewel MAC Candy Yum Yum zo’n 5 keer zo duur is vind ik hem zijn geld zeker waard. Hij brengt soepel aan en voelt niet extreem droog aan op de lippen.

Een goede budget dupe voor Candy Yum Yum heb ik zeker gevonden maar ik weet zeker dat ik Candy Yum Yum opnieuw ga aanschaffen wanneer hij op dreigt te gaan. 😉

Advertenties

3 gedachtes over “Lipstick Battle: MAC Candy Yum Yum vs. Etos Candy Crush

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s