Wit is it

Dare To Create 2015, de eindmodeshow voor mijn MBO4 opleiding filiaalmanager mode aan het Noorderpoort college in Groningen. 4 outfits ontwerpen en ook daad werkelijk maken, geïnspireerd op een kunststroming en op een kunstenaar naar keuze. Een hele leuke uitdaging als je het mij vraagt! Onderzoek doen naar verschillende kunststromingen en kunstenaars, schetsen, inspiratie zoeken, modellen zoeken, stoffen kopen en natuurlijk de outfits echt zelf maken. Een opdracht waar je het hele laatste jaar naar toe werkt, en dinsdagavond 12 mei is het dan zo ver: de modeshow..

Een witte minimalistische collectie geïnspireerd op de witte reliëfs van beeldend kunstenaar Jan Schoonhoven (1914–1994).

De witte reliëfs van Jan Schoonhoven, orde en regelmaat om de chaos te onderdrukken. De helderheid van wit laat hij zien door alle reliëfs compleet in wit te maken. Door de schaduwen in zijn werken laat hij zien hoeveel verschillende kleuren er in wit zitten. De kunstwerken zijn gemaakt van stevig karton.

 Net als Jan Schoonhoven heb ik ook de vlakverdelingen, de schaduwen en de verschillende lagen terug laten komen in mijn collectie. Soms heel letterlijk en soms moet je wat beter kijken om het te ontdekken.

Ik heb er hard aan gewerkt, en stiekem ben ik best trots op mezelf. Bij deze wil ik mijn collectie aan jullie laten zien.

outfit 1+2
Outfit 1 – Top met opstaande hals + vilten rok en Outfit 2 – Fleece trui met relief
outfit 3
Outfit 3.1 – Transparante regenjas
outfit 3
Outfit 3.2 – Blouse met lange achterkant
outfit 4
Outfit 3.3 – Geruite broek van douchegordijn
outfit 3
Outfit 4.1 – Fleece jasje voorkant
outfit 3
Outfit 4.2 – Fleece jasje achterkant met relief
outfit 3
Outfit 4.3 – Nepleren jurkje
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s